Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας


Ο Ανγκ Λι επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες για να μας διηγηθεί μια απίστευτη ιστορία. Ο Κεν Λόουτς περιγράφει με χιούμορ τη ζόρικη ζωή ενός μικροαπατεώνα. Και ο Ριτς Μουρ μετατρέπει τον Ραλφ, από τον κακό της υπόθεσης, σε ήρωα των video games. Τρεις επιλογές του Snobbers, για την εβδομάδα 20-26 Δεκεμβρίου 2012. 




* Κακό
** Μέτριο
*** Καλό
**** Πολύ καλό
***** Αριστούργημα

The Life of Pi / Η Ζωή του Pi ****

Φαντασίας / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 127'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι, με τους Ιρφάν Καν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Σουράι Σάρμα.

Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, αφού διέσχισε τον ωκεανό με μια βάρκα και με συνεπιβάτιδα μια… άγρια τίγρη. Τα χρόνια πέρασαν και τώρα αφηγείται την ιστορία του σ' έναν Καναδό συγγραφέα.

Δεν σας κρύβουμε ότι λατρεύουμε ιδιαιτέρως τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι (Brokeback Mountain, Hulk, Crouching Tiger / Hidden Dragon, Sense and Sensibility, The Wedding Banquet) και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως αντικειμενικοί. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία είναι αντικειμενικά υπέροχη! Πρόκειται για μία κινηματογραφική ποίηση σε 3D, που δεν πρέπει να χάσετε.




The Angels' Share / Το Μερίδιο των Αγγέλων ****

Κωμωδία / 2012  Έγχρ. / Διάρκεια: 101'

Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, με τους Τζον Χένσοου, Πολ Μπράνιγκαν και Ρότζερ Άλαν.

Ο Ρόμπι, ένας νεαρός μικροαπατεώνας, σύντομα θα γίνει πατέρας. Καταδικάζεται από το δικαστήριο σε κοινωνική εργασία και παράλληλα καταδιώκεται από μπράβους. Η γευσιγνωσία του, η παράξενη παρέα του, αλλά κι ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι, θα του δώσουν μια αναπάντεχη διέξοδο στα προβλήματά του. Και είναι πολλά...

Πρόκειται για μία απίστευτη κωμωδία, με εσωτερικότητα, αισιόδοξο πνεύμα και συναίσθημα. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!




Wreck-it Ralph / Ραλφ. Η Επόμενη Πίστα ****

Animation / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 101'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ριτς Μουρ.

Ο Ραλφ ή αλλιώς… Καταστροφέας, ανήκει στους λεγόμενους «κακούς» τύπους, καθώς αυτή είναι η «μοίρα» που του έχει επιφυλάξει ένα video game στο οποίο «πρωταγωνιστεί». Απέναντί του βρίσκεται ο «καλός» του παιχνιδιού, ο Μαστρο-Φέλιξ, ο οποίος του κλέβει όλη τη δόξα (και το χρυσό) σε βαθμό κακουργήματος. Όταν κάποια στιγμή ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό τύπο, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και ξεκινά μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός; Να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι, και αυτός, ένας (καλός) ήρωας. Εκεί, όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ζόρικα, καθώς όλα μαζί τα video games κινδυνεύουν να κηρύξουν… game over! Και υπεύθυνος δεν είναι άλλος από τον Ραλφ. Τώρα;

Αστείο, θεαματικό, τρελό και ανισόρροπο! Ό,τι πρέπει για τα κρύα απογεύματα της εορταστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου