Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι! - Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ εγκαταλείπει τη Γαλατία για φορολογικούς λόγους


«Δεν έχουμε την ίδια χώρα πλέον, είμαι γνήσιος Ευρωπαίος και πολίτης του κόσμου». Με αυτά τα λόγια δικαιολόγησε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, την απόφασή του να «μαζέψει» τα πράγματά του και να φύγει από τη Γαλλία με προορισμό τον (φορολογικό) παράδεισο του Βελγίου. 


Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε ότι απαρνείται τη γαλλική υπηκοότητα, μετά τη λεκτική επίθεση την οποία δέχθηκε από τον τελευταίο, ο οποίος σχολίασε την απόφαση του ηθοποιού να μετακομίσει στο Βέλγιο, αποφεύγοντας έτσι να πληρώσει τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές της τάξεως του 75%.

«Πρόκειται για αξιοθρήνητη ενέργεια» δήλωσε ο Ερό, προσθέτοντας: «Κι όλα αυτά, για να μην πληρώνει πολλούς φόρους».

Η ανταπάντηση του Ντεπαρντιέ ήρθε μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας «Le Journal du Dimanche»: «Δεν έχουμε την ίδια χώρα πλέον, είμαι γνήσιος Ευρωπαίος και πολίτης του κόσμου, όπως με δίδασκε ανέκαθεν ο πατέρας μου», ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι απαρνείται το γαλλικό του διαβατήριο και την κοινωνική του ασφάλιση, την οποία ουδέποτε χρησιμοποίησε.

Μπορεί πλέον να πίνει εις υγείαν των Γάλλων φορολογουμένων, οι οποίοι δεν απαρνήθηκαν τη γαλλική τους υπηκοότητα και πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν, σαν... τρελοί Ρωμαίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου