Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Βίκυ Σταμάτη - Μια βραδιά στο Korydallos Hill


Με ένα εκτενές και άκρως τραγελαφικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κάνει αναφορά στις απαιτήσεις της κυρίας Σταμάτη η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Πάρτε μία μικρή γεύση…

«Καμία από τις συγκρατούμενές της δεν μπορεί να δει πρόγραμμα αν δεν το εγκρίνει η ίδια. Ούτε το τηλεκοντρόλ δεν μπορεί να ακουμπήσει γιατί αμέσως δέχεται επίθεση από τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία, αφού δει να περνάει το δικό της, στη συνέχεια αρπάζει το αντισηπτικό πανάκι και σκουπίζει επιδεικτικά το χειριστήριο για να σκοτώσει τα μικρόβια. Είναι άλλωστε γνωστή η μανία της με την καθαριότητα, που μετά τον εγκλεισμό της ξεπέρασε κάθε όριο».

Πώς όμως φέρεται στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Κορυδαλλού; Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται να νομίζει ότι βρίσκεται τουλάχιστον έγκλειστη στα κελιά των Βερσαλιών: «Ηταν ένα μεσημέρι του Αυγούστου. Από το πρώτο κελί της γυναικείας πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού ακούγεται μια βραχνή φωνή που φωνάζει προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα αγγλικά. Έκπληκτος ο σωφρονιστικός υπάλληλος προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό το «kitchen paper» που θέλει η επονομαζόμενη και «αυτοκράτειρα» των φυλακών για να ξεκινήσει το γεύμα της.

Η εφημερίδα συνεχίζει την περιγραφή της, αναφέροντας σχετικά ότι «η μη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί για την κυρία Βίκυ Σταμάτη μία ακόμη αφορμή για να καταθέσει αναφορά σε βάρος των δεσμοφυλάκων της. Το συνηθίζει άλλωστε. Στη διάρκεια της παραμονής της στις γυναικείες φυλακές έχει καταθέσει τουλάχιστον δέκα αναφορές σε βάρος του προσωπικού παραπονούμενη για το… service».

Ηθικό δίδαγμα: Όχι μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά δέκα είναι οι αναφορές της αυτοκράτειρας στο κακό service των φυλακών. Με αποκορύφωση το kitchen paper. Λόγια του κώλου δεν θα πω, λόγια του πεζοδρομίου δεν θα χρησιμοποιήσω. ΒικΑκη κόψε τις παπαριές γιατί σε βλέπω στην ψυχιατρική πτέρυγα σύντομα να συνομιλείς με τον Ναπολέοντα και τον Λόρδο Βύρωνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου