Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Προορισμός: το απόλυτο χάος - Αυτά είναι τα 24 από τα 32 ονόματα βουλευτών και υπουργών που ελέγχει το ΣΔΟΕ


Είναι πλέον εμφανές ότι το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης ακολουθεί την ίδια πορεία μ' εκείνη της ελληνικής οικονομίας. Προορισμός: το απόλυτο χάος.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η αποκάλυψη της εφημερίδας Real News (23/9/2012) σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης και μία εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου - κουμπάρου του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων κορόιδων - φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα πάντα με καταθέσεις μαρτύρων, σε τεραστίων διαστάσεων υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού.

Ας μην γελιόμαστε. Ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου, δεν θα ριψοκινδύνευε τη δημοσιογραφική του καριέρα, ούτε φυσικά την αξιοπιστία του δημοσιεύοντας μία παρόμοια είδηση-φωτιά, αν δεν υπήρχαν έστω αμυδρές ενδείξεις ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της βαλκανικής Δανιμαρκίας. Οφείλουμε, ωστόσο, να κρατήσουμε μικρό καλάθι έως ότου οι δικαστικές αρχές βγάλουν μία (έστω υποτυπώδη) άκρη από αυτό το μπάχαλο που χαριστικά ονομάζουμε «ελληνική πολιτική σκηνή».

Την ίδια ημέρα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διέρρευσε τα ονόματα των 24 από τους 32 βουλευτές και υπουργούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, τα οποία είναι τα ακόλουθα:
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α' Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α' Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α' Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α' Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α' Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α' Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β' Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α' Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)
24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

Από τη λίστα εύκολα συμπεραίνουμε ότι δεκαέξι από τις πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, πέντε από το ΠΑΣΟΚ, μία από το ΚΚΕ, μία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μία από το ΛΑΟΣ.

Ωστόσο ήδη βλέπουμε μέσα από τη γυάλινη σφαίρα μας τα μελλούμενα. Και καθώς ο πολιτικός μας κόσμος είναι αγνός σαν παρθένο μαλλί και άσπιλος σαν κορασίδα παρθένα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλοι στο τέλος θα βγουν λάδι, με «γεμάτη» γεύση και καθαρό χρώμα. Αυτό που εμπιστευόμαστε εδώ και 35 χρόνια για τις πολιτικές μας σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου