Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

H Libération κράζει τον ιδιοκτήτη του οίκου μόδας Louis Vuitton


Ένας τίτλος, χίλιες λέξεις. Η γαλλική avant-garde εφημερίδα Libération αποκάλεσε - μέσω του πρωτοσέλιδού της - τον ιδιοκτήτη του οίκου μόδας Louis Vuitton «μαλάκα». 

Ο λόγος; Ο Bernard Arnault είχε προ ημερών κατεθέσει αίτημα, με σκοπό να αποκτήσει τη βελγική υπηκοότητα, όχι φυσικά για να απολαύσει - ως πολιτογραφημένος Βέλγος - την τοπική σπεσιαλιτέ, δηλαδή μύδια αχνιστά με πατάτες τηγανιτές, αλλά για να γλυτώσει από τους επικείμενους νέους φόρους τους οποίους προσφάτως εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande.

Η Libération δεν έχασε την ευκαιρία να τον κράξει, καθώς ο κύριος τίτλος της εφημερίδας αναφέρει σε άπταιστα… γαλλικά: «Δίνε του, πλούσιε μαλάκα», ενώ παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει (μεταξύ άλλων) ότι η αίτηση του Arnault για την απόκτηση της βελγικής υπηκοότητας «είναι το σύμβολο του εγωισμού των ζάπλουτων».

Αν και ο ίδιος διαψεύδει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην αίτησή του και στην ανακοίνωση του Hollande για φορολόγηση της τάξης του 75% σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ένας εκ των αρχιερέων της γαλλικής πολυτέλειας απέκτησε ακόμη έναν τίτλο ευγενείας. Εκείνον του μαλάκα. Και με παρόμοιο nickname, άνετα θα μπορούσε να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα, κάνοντας έτσι λαμπρή καριέρα. Τον περιμένουμε εναγωνίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου