Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστημονική έρευνα: Οι ευνούχοι ζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους άντρες (ο θρίαμβος της Ελληνίδας μητέρας)


Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στη Νότια Κορέα, οι ευνουχισμένοι άντρες ζουν έως και 20 χρόνια περισσότερο από τους άντρες που τα έχουν ακόμη στη θέση τους. Ένας ακόμη θρίαμβος της μέσης Ελληνίδας μητέρας. Ανάλυση. 

Οι Κορεάτες επιστήμονες (με επικεφαλής τον βιολόγο Κιούνγκ Τζιν Μιν) και κατόπιν εμπεριστατωμένης ιστορικής έρευνας, διαπίστωσαν ότι οι ευνουχισμένοι άντρες είχαν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με τους υπόλοιπους. Είναι προφανές ότι οι αντρικές ορμόνες και η τεστοστερόνη αφαιρούν χρόνια από τον άντρα, ενώ αντιθέτως η έλλειψή τους, παρατείνει τη ζωή σε αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Ο βιολόγος Κιουνγκ-Τζιν Μιν και η ομάδα του μελέτησαν τα γενεαλογικά αρχεία των ευγενών της αυτοκρατορικής αυλής της δυναστείας Τσοσάν και - σύμφωνα με το BBC - τα αγόρια που είτε είχαν χάσει τα όργανα αναπαραγωγής (για παράδειγμα μετά από δάγκωμα σκύλου) είτε θέλησαν να τα αφαιρέσουν σκοπίμως με σκοπό να παραμείνουν στο παλάτι του αυτοκράτορα, ζούσαν από 14 έως και 20 χρόνια περισσότερο.

Η είδηση δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει καθώς η μέση Ελληνίδα μητέρα, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ευνουχίζει - στην ουσία και όχι στην κυριολεξία, φευ - το αγόρι, είτε επειδή είναι υπερπροστατευτική, είτε απλώς επειδή κατευθύνει τη ζωή του μέχρι τα… βαθιά του γεράματα, αφού «η μανούλα ξέρει πάντα το καλό του». Ευνουχισμένοι άντρες, ευνουχισμένες σχέσεις, ευνουχισμένοι ψηφοφόροι…

Highlights: 
- Η έρευνα δημοσιεύθηκε στα περιοδικά «Current Biology» και «Science».
- Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε κάποιο ειδυλλιακό κυκλαδίτικο νησί, στα τέλη Αυγούστου του 2012. 
- Η μαμά είναι άγνωστης ταυτότητoς, φαίνεται όμως καθαρά να κυνηγά τον κανακάρη της για να τον ταΐσει μακαρόνια κοκκινιστά μέσα στη… θάλασσα. Ο ευνουχισμός έχει ήδη ξεκινήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου