Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λιώνει ραγδαία η Αρκτική


Απελπισία μ' έπιασε μόλις ενημερώθηκα ότι φέτος έλιωσε στο Βόρειο Πόλο έκταση 12 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. 

Η Αρκτική λιώνει με την ταχύτητα του φωτός κυριολεκτικά και οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες και θα φανούν αμέσως. Το κόστος θα αφορά σ' όλο τον πλανήτη, επηρεάζοντας τη χλωρίδα και την πανίδα, ενώ η αλυσίδα της ζωής θα διαταραχθεί σημαντικά και χωρίς επιστροφή.

Οι επιστήμονες προειδοποιούσαν και προειδοποιούν χωρίς αποτέλεσμα για να σωθούν οι πάγοι. Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει επιστροφή και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για όλους μας. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να διαμαρτυρηθεί, απ' τον απλό καθημερινό βλάχο που ανοίγει το παράθυρο του αυτοκινήτου του και εκτοξεύει πλαστικό ποτήρι με καφέ, μέχρι τον επιστήμονα στη NASA που συνεχίζει με απληστία να καταπατά ακόμη και ξένους πλανήτες, αφού ο δικός μας μόνο δεν του φτάνει.

Χιλιάδες ζώα και φυτά θα εξαφανιστούν, η στάθμη του νερού θα αυξηθεί και θα εξαφανίσει νησιά και χώρες, οι κλιματικοί μετανάστες θα είναι πλέον γεγονός κι εμείς θα είμαστε περήφανοι για τα όσα επιτύχαμε. Ντροπή μας που δεν φροντίσαμε αυτό που μας χαρίστηκε απλόχερα. Ντροπή μας που δεν το προφυλάξαμε και δεν φροντίσαμε για την ευημερία του. Ντροπή μας που δεν αναλαμβάνουμε ακόμα και τώρα καμιά ευθύνη. Ντροπή μας που υπάρχουν άτομα που δεν τους νοιάζει. Και ντροπή μας που το ζωικό βασίλειο είναι σαφώς ανώτερο από το ανθρώπινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου