Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ κ. GAP, δηλώνει ότι δεν ήξερε τίποτα για το… «πραξικόπημα»


Το «Βήμα της Κυριακής» αποκάλυψε με δημοσίευμά του (30/9/2012) ότι η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου απέτρεψε σχεδιαζόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα, λίγο πριν από τη μετάβαση της πρωθυπουργίας στον κ. Λουκά Παπαδήμο. 


Ο καθηγητής του Χάρβαρντ δήλωσε σχετικά ότι δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος, ενώ για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτές «έγιναν «με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας», υπονοώντας ότι δεν σχετίζονται με το παραλίγο coup d' état.

Τα κυριότερα σημεία του ρεπορτάζ από την αποκάλυψη του «Βήματος», είναι τα εξής:

-Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη - η οποία ματαιώθηκε έπειτα από την «εισβολή» πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου - θεωρήθηκε ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός.

-Οι αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια αλλά και η προσπάθεια ορισμένων «Ευέλπηδων» να παρελάσουν παρά τις εντολές που είχαν λάβει από τους ανωτέρούς τους, θεωρούνται «ύποπτες».

-Δύο ημέρες πριν από την αποτυχημένη παρέλαση, υπήρξαν αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

-Κατόπιν, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και στα τρία Όπλα. Τυχαίο; Το «Βήμα» δε νομίζει!

-Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ (και κυρίως με πειστικά επιχειρήματα) τις συγκεκριμένες μαζικές αποστρατείες, ωστόσο ακουγόταν ότι έτσι απετράπη σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης.

-Τέλος, φημολογείται ότι έναν χρόνο αργότερα, κάποιο πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό/ακροδεξιό χώρο «βολιδοσκοπήθηκε» από ομάδα αξιωματικών για το αν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα.

-Το «Βήμα της Κυριακής» καταλήγει αναφέροντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου