Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

The Lobster - Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arts and the City ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες, για να μας παρουσιάσει μια αισθηματική ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το The Lobster είναι μια «αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σ' ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος Άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος, εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί και εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους».

Το «The Lobster» αναφέρει ο Λάνθιμος, «είναι μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και, πάνω απ' όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον, είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. Το «The Lobster» προσπαθεί να ανακαλύψει συνώνυμα για την αγάπη σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονικότητα, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».

Αν δεν έχετε ακόμη δει την ταινία «Κυνόδοντας» του Γ. Λάνθιμου, σας προτείνουμε να την παρακολουθήσετε asap!



Go!  
Arts and the City site

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου