Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου - Οικογένεια... Ντάλτον ή θύματα (πολυεθνικής) σκευωρίας;


Εξηγήσεις για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, θα δώσουν την επόμενη εβδομάδα τρεις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς θα καλέσουν σε εξηγήσεις την Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέρφη του πρώην υπουργού, τον σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη καθώς επίσης και τον Ανδρέα Ρωσώνη, σύζυγο της άλλης ξαδέρφης του κ. Παπακωνσταντίνου ως υπόπτους, καθώς φαίνονται ως δικαιούχοι και συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών σύμφωνα με την περιβόητη (και πολυχρησιμοποιημένη) «λίστα Λαγκάρντ».

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι βαριά, με βασικά εκείνα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω συγγενείς βαρύνονται με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για την ώρα, οι έλεγχοι στους επίμαχους λογαριασμούς δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι εξηγήσεις τις οποίες καλούνται να δώσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δεν σχετίζονται με τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο δυνατότερα φωνάζεις στην πολιτική σκηνή, τόσο πιο ένοχος είσαι στην τράπεζα.

Bonus: Η Μπαλάντα των Ντάλτον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου