Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Not To Be Published Photo - Η Νταϊάνα, ένας άντρας και ένα μπουκάλι Johnnie Walker


Μια άγνωστη μέχρι σήμερα φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από τον βασιλικό γάμο της είδε το φως της δημοσιότητας και σε λίγες ημέρες δημοπρατείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την PR Auction.

Η επίμαχη φωτογραφία - που τραβήχτηκε το 1979 ή το 1980 σε ένα σαλέ της Ελβετίας - είχε πωληθεί στην εφημερίδα Daily Mirror, ενώ πάνω της είχε γραφτεί η φράση «Να μην δημοσιευθεί».

Όμως το… πρόβλημα δεν βρίσκεται στη φωτογραφία καθεαυτή, ούτε στο γεγονός ότι παρουσιάζει τη μετέπειτα πριγκίπισσα να βρίσκεται στην αγκαλιά ενός νεαρού άντρα, δίπλα σ' ένα μπουκάλι Johnnie Walker, αλλά στην… πίσω πλευρά της, καθώς αναγράφεται εκεί μια (σημαδιακή) ημερομηνία: 26 Φεβρουαρίου 1981. Δύο μέρες νωρίτερα, το Παλάτι του Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει τους αρραβώνες της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο τέως εκδότης της Daily Mirror δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα σχετικά με τη φωτογραφία, ενώ άγνωστο παραμένει πώς έφτασε στα χέρια της PR Auction. Η μόνη λογική εξήγηση μπορεί να δοθεί μόνο αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι πριν από 7 χρόνια, το Caren Archive της Νέα Υόρκης είχε εξαγοράσει το φωτογραφικό αρχείο της βρετανικής εφημερίδας.

Ο ιδιοκτήτης της φωτογραφίας, δήλωσε σχετικά: «Υποθέτω ότι η Mirror την αγόρασε αλλά για κάποιον λόγο δεν τη δημοσίευσε. Δεν ξέρω αν ήταν λόγω πίεσης από τη βασιλική οικογένεια ή αποτελούσε εσωτερική απόφαση της εφημερίδας».

Ποιος, όμως, είναι ο νεαρός άντρας που παρουσιάζεται στη φωτογραφία; Ορισμένοι αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για τον Ρόρι Σκοτ, έναν παλιό έρωτα της Νταϊάνα, ή απλώς για έναν κολλητό φίλο της, τον Τζέιμς Κολθέρστ.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της PR Auction.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου