Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Οι κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας


Ντάνιελ Ντέι Λιούις VS. Ράιαν Γκόσλινγκ VS. Τζέραρντ Μπάτλερ. Ιστορίες πολέμου, εγκλήματος και παθών. Οι επιλογές του Snobbers, για την εβδομάδα 24-31/1/2013.








* Κακό
** Μέτριο
*** Καλό
**** Πολύ καλό
***** Αριστούργημα


Λίνκολν *****
Lincoln

Ιστορική / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 150'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράδερν και Τζάκι Ερλ Χέιλι

Το 1865, ο αμερικανικός εμφύλιος τελειώνει και ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν - που δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία - επιχειρεί να περάσει από τη Βουλή την 13η συνταγματική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία καταργείται η δουλεία.

Μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ που αναβιώνει τη μετεμφυλιακή Αμερική του Αβραάμ Λίνκολν. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.



Οι Διώκτες του Εγκλήματος **
The Gangster Squad

Αστυνομική / 2013 / Έγχρ. / Διάρκεια: 113'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ, με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Μπρόλιν, Σον Πεν, Έμα Στόουν και Νικ Νόλτε

Λος Άντζελες, 1949. Ένας αδίστακτος βασιλιάς του εγκλήματος, μια διεφθαρμένη αστυνομία που είναι ανίκανη να τον αντιμετωπίσει κι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ταινίας, που ευελπιστεί να μας μεταφέρει το κλίμα της εποχής…

Αν και η ταινία θεωρείται ότι είναι γεμάτη με κινηματογραφικά κλισέ και σεναριακή ανωριμότητα, ωστόσο αποτελεί μία καλή επιλογή για τους λάτρεις των μαφιόζικων περιπετειών.



Παίζοντας Με Την Αγάπη **
Playing for Keeps

Κομεντί / 2012 / Έγχρ.

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέσικα Μπίελ, Ούμα Θέρμαν και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς

Ο Τζορτζ Ντράιερ, ένας πρώην επιτυχημένος ποδοσφαιριστής, βλέπει την προσωπική του ζωή να διαλύεται, καθώς ξόδεψε όλα τα λεφτά του, χώρισε από τη γυναίκα του και αποξενώθηκε από το παιδί του. Ο Τζορτζ επιστρέφει στην Αμερική με σκοπό να φτιάξει τα πράγματα, αναλαμβάνοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του 9χρονου γιου του και προσπαθώντας να προσεγγίσει ξανά την πρώην σύζυγό του.

Η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται σεναριακά αδιάφορη, ωστόσο η παρουσία του Τζέραρντ Μπάτλερ και της Ούμα Θέρμαν «σώζει» κάπως την κατάσταση. Αν δεν προλαβαίνετε, μπορείτε να το δείτε στο dvd, παρέα με φίλους. Θα γλιτώσετε και τα 7 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου