Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Παράλογο; - Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα, τα κόμματα παίρνουν πόντους!


Σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research, ένας στους δύο Έλληνες αδυνατεί να πληρώσει τους παράλογους και βάρβαρους φόρους στα ακίνητα το 2013. Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη ante portas!

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, αποκαλύπτει τη μαύρη πραγματικότητα: όσοι δεν καταφέρουν να πληρώσουν τελικά τους φόρους, θα προτιμήσουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο ή να δανειστούν ή, απλώς, ν' αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο, ο μεγάλος καταστροφέας της ζωής των πολιτών αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις δανειολήπτες δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του στεγαστικού δανείου του, ενώ το ποσοστό εκείνων που δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, θα ανέλθει - σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις - στο 48%. Τέλος, το 54% των ιδιοκτητών δεν έχει εισοδήματα από τα ακίνητά του και πληρώνει μόνο φόρους!

Την ίδια στιγμή, τα απομεινάρια της διεφθαρμένης αντιπολίτευσης βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν, γεγονός παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς ότι στις δημοσκοπήσεις απαντούν άνθρωποι και όχι αμοιβάδες. Εκτός κι αν αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του. Σύμφωνα, λοιπόν, με το «Βήμα της Κυριακής», η ΝΔ έχει ξανά το προβάδισμα, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πόντους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντικρίζει απορημένος την απότομη κάμψη του.

Λογικό. Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν μπορεί να λυτρώσει την Ελλάδα από τον κακό εαυτό της. Και η εκταμίευση της δόσης των 50 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο, δίνει μια ψευδή αίσθηση οικονομικής σιγουριάς. Τα δύσκολα, ωστόσο, είναι μπροστά μας και καλό είναι να το γνωρίζουμε. Οι μεγάλες προσδοκίες είναι μόνο για τους μεγάλους ηλίθιους.

Photo: Alien (1979)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου