Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δουλειά να υπάρχει - Οι διαλέξεις του ΓΑΠ στο πανεπιστήμιο Columbia


Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Με αυτό το σκεπτικό, ο Γιώργος Παπανδρέου «έκλεισε» μια σειρά διαλέξεων στο πανεπιστήμιο Columbia, προφανώς λόγω του... know how το οποίο διαθέτει στη διευθέτηση εθνικών κρίσεων. 

Ο κοσμήτορας, μάλιστα, του πανεπιστημίου κ. Robert Lieberman, τον καλωσόρισε με ιδιαίτερη θέρμη, λέγοντας ότι είναι ένα μεγάλο προνόμιο να υποδέχεται τον κ. Παπανδρέου στην κοινότητα του Πανεπιστημίου!

Ο κοσμήτορας δεν δίστασε να προσθέσει ευθαρσώς ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα «ζωντανό εργαστήριο για μερικές από τις βασικές προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής». Δηλώσεις για πολλά γέλια ή απλώς ο κύριος Lieberman ξέρει πολύ καλά τι λέει; Στην ουσία αποκάλυψε ότι η χώρα μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαστήριο πειραμάτων, ανήθικων και κυνικών, βαφτίζοντάς τα «προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών της εποχής μας».

Όσο για τον πρώην πρωθυπουργό, εκείνος δήλωσε περιχαρής ότι «είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω και να συμβάλω σε τόσο καίριες συζητήσεις. Αυτή είναι μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Νέες ιδέες και κοινές προοπτικές είναι κρίσιμες, καθώς αντιμετωπίζουμε οικονομικές, περιβαλλοντικές και δημοκρατικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».

Είναι προφανές ότι η διάλυση μιας χώρας ήταν μία από τις πολλές «νέες ιδέες και κοινές προοπτικές» του. Μόνο που οι προοπτικές αυτές δεν είναι «κοινές» για όλους μας, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν την ουσιαστική ανάπτυξη και τη θετική εξέλιξη της κοινωνίας, από την ισοπέδωση την οποία ο κύριος Παπανδρέου βαφτίζει «προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου