Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας


Ιστορίες οικογενειακές, επιχειρηματικές, αγάπης και μίσους. Και στη μέση ο Ταραντίνο. Οι επιλογές του Snobbers για την εβδομάδα 17-23/12/2013. 








* Κακό
** Μέτριο
*** Καλό
**** Πολύ καλό
***** Αριστούργημα


Django ο Τιμωρός 3 **** 
Django Unchained

Γουέστερν / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 165'
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμουελ Τζάκσον

Ένας Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων, απελευθερώνει τον σκλάβο Django με σκοπό να τον βοηθήσει στον εντοπισμό των αδελφών Μπριτλς. Αφού πετυχαίνουν την αποστολή τους, στη συνέχεια δουλεύουν μαζί ως συνεταίροι και αποφασίζουν ν' αναζητήσουν τη γυναίκα του Django, η οποία έγινε σκλάβα σε μια φυτεία του αμερικάνικου Νότου.

Είναι προφανές ότι δεν θα χάσουμε αυτό το γουέστερν α λα Ταραντίνο. Κυνικό, βίαιο, χιουμοριστικό και άκρως απολαυστικό.




Ψάχνοντας τον Nemo 3D ****
Finding Nemo 3D

Animation / 2003 / Έγχρ.  Διάρκεια: 104'
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον

Ο Nemo, ένα τροπικό ψαράκι, ξεφεύγει από τον καταπιεστικό (λόγω αγάπης, φυσικά…) πατέρα του, αλλά τελικά καταλήγει στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Ο πατέρας του, μαζί μ' ένα ψάρι με κενά μνήμης, διασχίζει τον ωκεανό για να βρει το παιδί του.

Γλυκό και οικογενειακό, αστείο και συγκινητικό, ευχάριστο και εντυπωσιακό. Θέλετε τίποτα καλύτερο γι' αυτή τη δύσκολη εποχή;




Το Κεφάλαιο **** 
Le Capital

Θρίλερ / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 114'
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, με τους Γκαντ Ελμαλέ, Νατάσα Ρενιέ, Γκάμπριελ Μπερν και Σελίν Σαλέτ

Ο πρόεδρος ενός τραπεζικού κολοσσού, αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει σ' έναν περιβάλλον ραδιούργων αλλά και αόρατων απειλών. Στη συνέχεια, όμως, αποδέχεται τη σκληρή πραγματικότητα και γίνεται πιο σκληρός και ύπουλος, ακόμη και από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του.

That's life. Ο Κώστας Γαβράς παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως είναι. Κι αν δεν μας αρέσει, ας αλλάξουμε πλανήτη. Αν και για τους κριτικούς η εν λόγω ταινία θεωρείται προβλέψιμη, εντούτοις σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, κυρίως λόγω της θεματολογίας αλλά και της μεγάλης κινηματογραφικής ιστορίας του μεγάλου αυτού Έλληνα σκηνοθέτη.




Ιστορίες της Ζωής μας **** 
Stories we Tell

Ντοκιμαντέρ / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 108'
Καναδική ταινία σε σκηνοθεσία Σάρα Πόλεϊ

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Σάρα Πόλεϊ μιλά με συγγενείς και φίλους, προσπαθώντας έτσι να συνθέσει το παζλ της οικογενειακής ιστορίας της.

Μας αρέσει ο καναδικός κινηματογράφος σε όλες τις μορφές του, είτε είναι γαλλόφωνος είτε αγγλόφωνος. Αυτοί οι Καναδοί έχουν αυτό το κινηματογραφικό «κάτι» που δημιουργεί τη διαφορά, το ενδιαφέρον και τη σωστή παρουσίαση της ανθρώπινης διάστασης. Να το δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου