Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Jodie Foster - Η ανάγκη της αποκάλυψης μιας ομοφυλοφιλίας


Η Jodie Foster, στα βραβεία για τις Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας το βραβείο «Cecil B. DeMill Award”, ένιωσε προφανώς την ανάγκη να αποκαλύψει στο λόγο της, την ομοφυλοφιλία της. 

Θα επιμείνω λέγοντας πως ζούμε στο 2013 πια και δεν είναι απαραίτητο κανείς να δηλώνει το οτιδήποτε και να ταμπελοποιεί τον εαυτό του. Όπως οι straight δεν βγαίνουν να δηλώσουν κάτι, έτσι και οι gay θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. Δεν χρειάζεται πια να βάζουμε τους εαυτούς μας σε κατηγορίες γιατί είναι τόσο ξεπερασμένο και οπισθοδρομικό. Ο καθένας είναι ό,τι είναι και κάνει ό,τι γουστάρει.

Παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω να μην γνώριζε κανείς ότι η Jodie είναι gay. Εκτός από τη μητέρα της, προφανώς, γιατί προς το τέλος του βίντεο αναφέρεται αποκλειστικά σε εκείνη και δείχνει πως μάλλον δεν την αποδέχτηκε ποτέ. Της εκφράζει την αγάπη της και εξομολογείται αυτό που είναι με συγκίνηση. Αυτό το μέρος βρίσκω εξαιρετικά επώδυνο. Την απόρριψη των γονιών. Κανείς άλλος δεν έχει σημασία να γνωρίζει τι ακριβώς είσαι. Και κανείς άλλος δεν σε πληγώνει με την απόρριψή του, όσο οι γονείς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου