Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η πιο παράλογη και σεξιστική δικαστική απόφαση του 21ου αιώνα!


Καλιφόρνια, 2013. Ένας δικαστής αποφάσισε ότι μια βιασμένη γυναίκα «τεχνικά» δεν είχε βιαστεί, επειδή δεν ήταν... παντρεμένη. 

Ο παραλογισμός της χρήσης ορισμένων «αποστεωμένων» νόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι κοινό μυστικό. Παρόλα αυτά σπάνια χρησιμοποιούνται πλέον από τους δικαστές, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος με εξίσου «αποστεωμένο» νου.

Ο λόγος για ένα δικαστή στην Καλιφόρνια, ο οποίος στήριξε την απόφασή του σ' ένα νόμο του 1872, σύμφωνα με τον οποίο ένας άντρας μπορεί να καταδικαστεί για βιασμό, μόνο όταν το θύμα είναι παντρεμένη γυναίκα. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ένας άντρας που κατηγορήθηκε ότι βίασε μια (ανύπαντρη) γυναίκα, τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο επειδή το σκοτεινό αντικείμενο (στην κυριολεξία) του πόθου του, έτυχε να μην φορά βέρα.

Ο κατηγορούμενος, Julio Morales, είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς είχε κάνει σεξ με τη συγκεκριμένη γυναίκα ενόσω εκείνη κοιμόταν, κι άρα χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο ότι στην αρχή δεν έφερε αντίρρηση, καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για τον σύντροφό της που αρχικά βρισκόταν στο δωμάτιο.

«Ένας άντρας εισέρχεται σ' ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο μιας ανύπαντρης γυναίκας, αφότου παρατήρησε ότι ο σύντροφός της είχε φύγει αργά από εκεί», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το σκεπτικό γίνεται παρακάτω ακόμη πιο παράλογο: «Ο άντρας μπήκε στο δωμάτιο και είχε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, υποδυόμενος τον σύντροφό της. Μπορεί ο εν λόγω άντρας να θεωρηθεί βιαστής; Λόγω των ιστορικών ανωμαλιών του νόμου και την ερμηνεία του νόμου, η απάντηση είναι αρνητική. Ενώ αν η γυναίκα ήταν παντρεμένη και ο συγκεκριμένος άντρας υποδυόταν τον σύζυγό της, η απάντηση θα ήταν θετική»!

Ο δικαστής - το όνομα του οποίου είναι Thomas L. Willhite Jr. - αποφάσισε τελικά (και με τη σύμφωνη γνώμη των ενόρκων) την αθώωση του βιαστή. Και εις ανώτερα!

Πηγή είδησης - φωτό: Gawker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου