Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας


Ένας ξεδοντιασμένος σκηνοθετικά σχιζοφρενής δολοφόνος, μία υπερπατριωτική αλλά καλογυρισμένη επιχείρηση κι ένας γιόγκι που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπειθαρχία και τη σωματική ευεξία. Οι επιλογές του Snobbers για την εβδομάδα 10 έως 16 Ιανουαρίου 2013.





* Κακό
** Μέτριο
*** Καλό
**** Πολύ καλό
***** Αριστούργημα



Επιχείρηση: Argo ***
Argo

Περιπέτεια / 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 120'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ, με τους Μπεν Άφλεκ, Άλαν Άρκιν, Μπράιαν Κράνστον και Τζον Γκούντμαν

Νοέμβριος 1979. Οι επαναστατημένοι Ιρανοί καταλαμβάνουν την αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, ενώ έξι υπάλληλοι διαφεύγουν και κρύβονται στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. Όσο για τη CIA και το… Χόλιγουντ, καταστρώνουν ένα κινηματογραφικό σχέδιο διάσωσης από την κόλαση της επανάστασης του νεοσύστατου ιρανικού καθεστώτος.

Πρόκειται για μια ταινία με ευφυές σενάριο, αν και έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ότι είναι άκρως «πατριωτικό». Όσο για τον Μπεν Άφλεκ, χειρίζεται τη σκηνοθεσία μ' έναν ανέλπιστα εντυπωσιακό τρόπο. Popcorn και πάμε!



Ο Δολοφόνος με το Πριόνι **
Texas Chainsaw 3D

Τρόμου / 2013 / Έγχρ. / Διάρκεια: 92'

Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Λούσενχοπ, με τους Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπιλ Μόσλεϊ και Νταν Γιάγκερ

Η Χίδερ μαθαείνει ότι είναι υιοθετημένη και επιστρέφει με την παρέα της στα πάτρια (και αιματοβαμμένα) εδάφη, μια κωμόπολη του Τέξας στην οποία κρύβεται ένα θανάσιμο οικογενειακό μυστικό. Αν έχεις τέτοιους συγγενείς, τι να τους κάνεις τους εχθρούς…

Το απόλυτο κινηματογραφικό αίσχος. Άλλο περιμέναμε και προσδοκούσαμε, κι άλλο μας βγήκε. Αν είστε λάτρεις της συγκεκριμένης splatter κινηματογραφικής ιδέας, δείτε την παλιά version. Αυτή εδώ δεν «χωνεύεται» με τίποτα. Ούτε καν μ' ένα λίτρο Coca-Cola. Τζίζους!



Breath of the Gods ****

Ντοκιμαντέρ / 2013 / Έγχρ. | Διάρκεια: 105'

Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Γιαν Σμιντ-Γκαρ

Το Breath of Gods αποτελεί ένα εκπληκτικό οδοιπορικό στα χνάρια του ιδρυτή της σύγχρονης γιόγκα Τ. Κρισναματσάρια, ο οποίος τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, μετεξέλιξε μια σειρά ξεχασμένων θεραπευτικών ασκήσεων, στο σύστημα αυτοσυγκέντρωσης, αυτοπειθαρχίας και σωματικής ευεξίας που γνωρίζουμε σήμερα.
Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, εκτός κι αν θεωρείτε οτιδήποτε μη χριστιανικό, ως… διαβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου