Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Parallel Universe - Σε 20 χρόνια από σήμερα...


Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2033. Σε 20 χρόνια από σήμερα...

Τα ελληνικά καντόνια, με χαρά περιμένουν τη χλιαρή και ανούσια γιορτή του ξενέρωτου Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα πιο μίζερο από το να περιμένεις μία μόλις ημέρα στις 365, για να γιορτάσεις - ακόμη και να θεοποιήσεις - τον Έρωτα. Κατά τ' άλλα, η ζωή συνεχίζεται.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των χρεών της, «δανείζοντας» σε διάφορες corporations (sic) ελληνικά νησιά και αρχαιολογικούς χώρους. Έως το 2133, θα μπορούν να τα αξιοποιούν όπως εκείνες επιθυμούν, αρκεί να δώσουν δουλειά στους πολίτες, με μισθούς που κυμαίνονται μεταξύ 300 και 600 ευρώ. Ναι, το 2032 έχουμε ακόμη αυτό το νόμισμα, αν και κάποιοι αιθεροβάμονες - 20 χρόνια πριν, κάπου στο 2013 - πίστευαν (ή ήλπιζαν) ότι οι Έλληνες θα επέστρεφαν στη δραχμή.

Ανέκαθεν οι Έλληνες πιστεύαμε σε διάφορους από Μηχανής Θεούς και κάθε λογής θαύματα. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα της ζωής είναι πολύ διαφορετική. Και, κυρίως, απρόοπτα ρεαλιστική. Λες και η Φύση κατέχει μια υψηλότερη νοημοσύνη από εκείνη των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ο οποίος (παρεμπιπτόντως) πνέει τα λοίσθια. Ο καταστροφικός σεισμός που εξαφάνισε την Καλιφόρνια πριν από μερικά χρόνια, ταυτόχρονα επηρέασε τη γεωλογική ισορροπία του πλανήτη. Ποια ισορροπία, δηλαδή, τρόπος του λέγειν. Άλλωστε γιατί η Γη να κρατήσει μια βολική για εμάς ισορροπία, όταν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε τίποτα για να τη διατηρήσουμε προς όφελός μας;

Πάρτε για παράδειγμα το πυρηνικό ατύχημα που προκλήθηκε πριν από 10 χρόνια, το 2023, από τη Βόρεια Κορέα, από το οποίο αφανίστηκε ένα μεγάλο μέρος της Κορεατικής χερσονήσου και, φυσικά, η ίδια. «Η Τραγικότητα των Ημερών» έγραφαν οι New York Times Digital, προσδίδοντας έτσι έναν δραματικό τόνο σ' ένα γεγονός που χαροποίησε στην ουσία τη Διεθνή Κοινότητα των Εθνών (τη μετεξέλιξη του loser Ο.Η.Ε.), καθώς έφυγε από τη μέση ο χειρότερος εχθρός της, η Βόρεια Κορέα.

Την ίδια ώρα η NASA, σε συνεργασία με την Virgin Galactic, δημιούργησαν την πρώτη mini πολιτεία στον Άρη, την παλιά γειτονιά των ανθρώπων: οι ανασκαφές που προηγήθηκαν λίγα χρόνια νωρίτερα, απέδειξαν ότι ο εν λόγω πλανήτης ήταν - κατά μία έννοια - η χαμένη και ξεχασμένη πατρίδα της Ανθρωπότητας, η βυθισμένη Ατλαντίδα, ο Μυστικός Κήπος της Εδέμ.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου