Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δικαστής στις ΗΠΑ απαγόρευσε σε 44χρονο να τεκνοποιήσει


ΗΠΑ -- Όσο φασιστικό κι αν ακούγεται - οι σταθεροί αναγνώστες του Snobbers γνωρίζουν πόσο απεχθανόμαστε την απολυταρχία σε όλες τις μορφές του -, παρόλα αυτά θεωρούμε ότι σ' έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα επιτρεπόταν στον κάθε άχρηστο να φέρνει στον κόσμο παιδιά, για να τα παρατήσει κατόπιν στη μοίρα τους… 

Ένας δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε ότι ο 44χρονος Κόρει Κέρτις από το Γουισκόνσιν, πατέρας 9 παιδιών, οφείλει να σταματήσει την «παραγωγή» νέων τέκνων μέχρι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι των ήδη υπαρχόντων παιδιών του, τα οποία απέκτησε από 6 διαφορετικές συζύγους.

Είναι άθλιος - ας μην κρύβουμε τα λόγια μας, ούτε να ωραιοποιούμε τις πράξεις των θυτών - και θεωρώ ότι, όχι μόνο αξίζει μία τέτοια δικαστική απόφαση αλλά επιπλέον την ηθική καταδίκη της ίδιας κοινωνίας. Είναι πραγματικά αδιανόητο, ένας άνθρωπος να φέρνει νέες ψυχές σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, μόνο και μόνο επειδή δεν γνωρίζει την αγγλική λέξη condom.

«Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι δεν θα πρέπει να κάνουν παιδιά όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν» δήλωσε ο δικαστής και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απολύτως μαζί του. Όσο σοκαριστικό κι αν «ακούγεται», με 7 δισεκατομμύρια χαμένες ψυχές σ' έναν κόσμο που αλλάζει προς το χειρότερο, η τεκνοποίηση θα έπρεπε να γίνεται διά νόμου και με βάση ψυχολογικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το απαιτεί η κοινή λογική, το αίσθημα δικαίου και η ουσιαστική έννοια της ανθρωπιάς: γεννιέσαι εδώ, όχι για να κακοπεράσεις ούτε για να πεινάς, επειδή είχες την κακοτυχία να σε φέρει στη ζωή ένας άχρηστος πατέρας, ενίοτε και μια αδιάφορη μητέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου