Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο γκόμενος διώκτης (stalker)


Και όμως συμβαίνει. Να γνωρίζεις κάποιον μόνο σ' ένα ραντεβού κι εκείνος να νομίζει πως είστε ήδη σε σχέση.

Να στέλνει «καλημέρα/καληνύχτα/μου λείπεις» από την επόμενη κιόλας μέρα, σαν να μην τρέχει τίποτα και όταν δεν του απαντάς, να συνεχίζει απτόητος. Ύστερα αρχίζει να τσακώνεται μόνος του, επειδή ακριβώς τον αγνοείς και φουντώνει το πάθος του για σένα επικίνδυνα, είτε το θες είτε όχι.

Το επόμενό του βήμα είναι να εξαφανιστεί για λίγο καιρό, δίνοντάς σου τον χρόνο ν' ανακαλύψεις τι έχασες, έτσι ώστε να διεκδικήσεις πάλι αυτή την πολύτιμη σχέση που λίγο έλειψε να… χαθεί! Στο ενδιάμεσο, όμως, φτιάχνει σενάρια - φυσικά μόνος του - και ξυπνάς ένα πρωί για να βρεις 30 απανωτά μηνύματα στο κινητό σου, για το πόσο σκληρά τον εγκατέλειψες και πόσο κρίμα είναι που πήγαν όλα χαμένα.

Τα τρελάδικα είναι υπερπλήρη (δυστυχώς) οπότε μην μπεις στον κόπο να τον καταγγείλεις. Φάρμακα δεν υπάρχουν ούτε για τα βασικά. Η αστυνομία απεργεί. Τα περιοριστικά μέτρα, οι ταινίες μας δίδαξαν πως είναι μούφα. Είσαι μόνος σου εντελώς και μην κάνεις κάνα αστείο και δεις την ταινία «Ολέθρια Σχέση» γιατί θα την πατήσεις μετά όπως με τα «Σαγόνια του καρχαρία 1,2,3,4 και 5» που έκαναν τους πάντες - έστω και για μια στιγμή - να δουν ένα πτερύγιο στα ανοιχτά του Ευβοϊκού τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου